خبرنامه‌ی انجمن پزشکان عمومی رشت منتشر شد

سومین شماره از دور جدید «پزشکان»، خبرنامه‌ی داخلی انجمن پزشکان عمومی رشت، منتشر شد. این شماره در ۴ صفحه منتشر شده و در آن اخبار و گزارش‌های متنوعی درباره‌ی عملکرد انجمن، انتخابات نظام پزشکی رشت و هیات رییسه‌ی آن، مجمع عمومی نظام پزشکی کشور و نیز دو مقاله از دکتر ادامه مطلب…

اصول درمان هپاتیت B مزمن/ دکتر علی طاهباز

virusحدود دو میلیارد نفر از جمعیت دنیا آلودگی قدیمی و جدید با ویروس هپاتیت B را تجربه کرده‌اند و در حال حاضر بیش از ۴۰۰ میلیون نفر مبتلا به هپاتیت B مزمن هستند و سالیانه حدود یک میلیون نفر به‌دنبال عوارض ناشی از هپاتیت مزمن B مثل سیروز و یا کارسینوم هپاتوسلولر (HCC) جان خود را از دست می‌دهند. ۱۵ تا ۴۰ درصد از کسانی ‌که هپاتیت B مزمن دارند در یکی از سا‌ل‌های عمر دچار سیروز یا کارسینوم کبد می‌شوند. (بیشتر…)

بیماری‌های‌ درمان! (۴)/ دکتر شهرام آروین

03s2۶-    اختلال نظام ارجاع و مشاوره
به‌دلیل عدم محوریت پزشک عمومی در نظام درمان و بحران اقتصادی پزشکان، اعم از عمومی یا متخصص، تمایل آنان برای ارجاع بیمار به همکاران اصلح و مشاوره با آن‌ها کاهش یافته است. به‌گونه‌ای که خلا ناشی از عدم ارتباط و مشاوره‌ی پزشکان در سطوح مختلف درمان شدیداً احساس می‌شود، به‌ویژه هنگامی که نیاز به تضارب آرا و هم‌اندیشی درباره‌ی مسایل پیچیده‌ی پزشکی وجود داشته باشد. این موضوع نظام ارجاع و مشاوره را در بین پزشکان، دچار آسیب جدی کرده است و باعث تداخل حوزه‌های فعالیت پزشکی عمومی، متخصص و فوق تخصص و دخالت پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص در وظایف یکدیگر شده است. (بیشتر…)

آرتروسکوپی/ دکتر سید پژمان نیر ثابتی

001استفاده از تجهیزات فیبر نوری و دوربین اندوسکوپی باعث ایجاد تحولی بزرگ در جراحی مفاصل مختلف شده است. آرتروسکوپ به‌عنوان وسیله‌ای برای تشخیص و درمان بیماری‌ها و اختلالات داخل مفصلی باعث بهبود عملکرد بیماران پس از جراحی و کاهش آسیب مفصلی به‌دنبال جراحی می‌شود. (بیشتر…)

حشیش و درمان اختلالات وابسته به آن/ برگردان: دکتر فرزاد احمدی

marijuana_leaf-s1مرور کلی
ماری‌جوانا (حشیش) شایع‌ترین ماده‌ی مخدر مورد مصرف در ایالات متحده‌ی امریکا و دنیاست. اگرچه مصرف‌کنندگان این ماده در مقایسه با سایر مواد مورد سوءمصرف وابستگی کمتری پیدا می‌کنند ولی به‌علت تعداد زیاد مصرف‌کنندگان، جمعیت وابسته‌ی بیشتری را تشکیل می‌دهند. تعداد مصرف‌کنندگان ماری‌جوانا در دهه‌ی گذشته ثابت مانده ولی سن اولیه‌ی شروع مصرف رو به کاهش است. شیوع سوءمصرف ماری‌جوانا یا وابستگی به آن به‌طرز چشمگیری افزایش یافته که این شاید به‌دلیل در دسترس بودن بیشتر این ماده باشد. (بیشتر…)

دومین نشست هیات مدیره‌ی نظام پزشکی رشت

دستورالعمل تشکیل جلسات هیات مدیره‌ی سازمان نظام پزشکی شهرستان رشت در دومین نشست این هیات مدیره به تصویب رسید. در این نشست که ظهر دوشنبه ۲۴ فروردین به ریاست دکتر انوش برزیگر و با حضور ۱۴ تن از ۱۷ عضو هیات مدیره تشکیل شد، همچنین با پیشنهاد دکتر عبدالحسین صابر ادامه مطلب…

دیدار با مدیران بیمه‌ی نیروهای مسلح

در دیدار نمایندگان انجمن پزشکان عمومی رشت با مدیران سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح، طرح پرداخت تعرفه‌ی بخش خصوصی به برخی از پزشکان طرف قرارداد این سازمان مورد بررسی قرار گرفت.
در این دیدار که صبح شنبه ۲۲ فروردین‌ماه در محل سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح استان گیلان انجام شد، دکتر حسن تیزهوش، رییس، و دکتر عبدالرضا یوسفی، معاون درمان این سازمان، ضمن اعلام این‌که هزینه‌ی مازاد بر مبلغ مورد تعهد سازمان‌های بیمه‌گر در طرح فوق از ردیف بودجه‌ی جداگانه‌ای تامین شده است، مهم‌ترین ملاک انتخاب پزشکان برای قراردادهای جدید را بار مالی نسخ آنان برای سازمان دانستند، به‌نحوی که در مورد پزشکان عمومی، همکارانی که میانگین مبلغ سهم سازمان در نسخ آنان کمتر از ۳۹۰۰ تومان بوده است در این طرح جای گرفته‌اند. (بیشتر…)

واریس و بیماری‌های مزمن وریدی اندام تحتانی/ دکتر حسین همتی

01sزخم‌های مزمن وریدی اندام‌های تحتانی بلایی است که بدون شک از زمانی که نوع بشر راه رفتن روی دو پا را شروع کرد او را گرفتار کرده است. (رابرت لینتون، ۱۹۵۳)
تاریخچه‌ی بیماری‌های وریدی به قدمت تاریخ پزشکی است. اولین دست‌نوشته‌ها در مورد واریس در پاپیروس‌های مصری کشف شده که به ۱۵۵۰ سال پیش از میلاد مسیح برمی‌گردد. اولین تصویری که یک ورید واریسی را نشان می‌دهد در خرابه‌های آکروپولیس به‌دست آمده که مربوط به قرن چهارم پیش از میلاد است. (تصویر ۱)
(بیشتر…)

برخورد با توده‌های آدرنال

پانل «نحوه‌ی برخورد با توده‌های آدرنال» ساعت ۱۰/۳۰ صبح چهار‌شنبه ۸۸/۱/۲۶ در آمفی‌تئاتر بیمارستان رازی رشت برگزار می‌شود. این پانل از سری کنفرانس‌های ماهانه‌ی استادان دانشگاه علوم پزشکی گیلان به‌شمار می‌رود.

نگاهی به پیامدهای بازی‌های رایانه‌ای بر کودکان و نوجوانان: برای زنده ماندن بُکُش! (انسان پازل سیال الهی-۲۲) / دکتر افشین خداشناس

012آن دو تا نقطه‌ی سفید کوچولو
همه‌ی ماجرا از آن دو تا نقطه‌ی سفید پر جنب ‌و جوش شروع شد که با هم پینگ‌پونگ و فوتبال بازی می‌کردند! این اعجوبه‌ی نوظهور برای اولین‌بار بچه‌ها را با دنیای پر رمز و راز بازی‌های مجازی آشنا کرد و آن‌ها را میخکوب جعبه‌ی جادو کرد که این‌بار با شعبده‌ای جدید، طُرفه نمایشی برپا کرده بود به نام: TV-Game. بعدها ATARI و SEGA آمدند و دلبری‌ها کردند تا نوپدیده‌ای به نام Play Station از راه رسید و بازار را یک‌سر قبضه کرد و کهنه‌ها دل‌آزار شدند. و بعد انفجاری از بازی‌های رایانه‌ای (Computer Games) که روزبه‌روز کامل‌تر و دقیق‌تر و در نتیجه جذاب‌تر می‌شدند. اما… همه‌اش از آن دو تا نقطه‌ی کوچک سفید شروع شد.
(بیشتر…)

تازه‌های پیشگیری، تشخیص و درمان اولسر پپتیک

سی‌امین نشست از کنفرانس‌های علمی «موسسه‌ی فن‌آوری‌های نوین پزشکی مهر» با عنوان «تازه‌های پیشگیری، تشخیص و درمان اولسر پپتیک» از ساعت ۱۱ صبح تا ۱۲ پنج‌شنبه ۲۷ فروردین‌ماه در آمفی‌تئاتر این موسسه (واقع در رشت، بلوار شهید انصاری، خیابان ارشاد) برگزار خواهد شد. این نشست به‌صورت پانلی با حضور دکتر ادامه مطلب…

مدیران بیمه در انجمن پزشکان عمومی رشت

dr-shahdi-dr-aminian۸۷/۱۲/۲۷- با حضور مدیران بیمه‌ی خدمات درمانی استان گیلان و دفتر اسناد پزشکی تامین اجتماعی استان در جمع هیات مدیره‌ی انجمن پزشکان عمومی رشت، مسایل و مشکلات بیمه‌ای پزشکان عمومی مورد بررسی قرار گرفت.
در این دیدار دکتر محمدرضا امینیان، رییس سازمان بیمه‌ی خدمات درمانی استان گیلان، با ارایه‌ی توضیحاتی در مورد نحوه‌ی قرارداد جدید با پزشکان خانواده در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر، آخرین تحولات مربوط به اجرای طرح پزشک خانواده را در شهرهای بزرگ‌تر تشریح کرد.
(بیشتر…)

حق عضویت خود را بپردازید!

همکارانی که حق عضویت سال ۸۷ انجمن پزشکان عمومی رشت را نپرداخته‌اند، لطفاً مبلغ آن را به حساب انجمن واریز کنند. دکتر جعفر ثابت‌قلب قربانی، خزانه‌دار انجمن پزشکان عمومی رشت، با اعلام این مطلب به سایت انجمن افزود: «متاسفانه در سال ۸۷ به‌خاطر انتخابات انجمن و مسایل متعاقب آن فرصت ادامه مطلب…

سایه‌ی ابرهای سیاه سیاست بر سر سازمان نظام پزشکی/ دکتر مهران قسمتی‌زاده

چهار سال پیش در چنین روزهایی که قانون نظام پزشکی پس از کش و قوس فراوان و با تلاش همه‌ی طیف‌های جامعه‌‌ی پزشکی به تایید مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید، همه خوشحال بودیم که جامعه‌ی پزشکی برای شرکت در سامان‌دهی وضعیت نابسامان نظام سلامت کشور اولین گام را محکم برداشته است. در آن روزها شیرینی لذت حاصل از این دستاورد بزرگ چنان بود که با وجود رسوخ گرایش‌های گوناگون سیاسی به درون سازمان و فاصله‌ی چندماهه‌ی آن با انتخابات ریاست جمهوری- همانند زمانی که در آن به‌سر می‌بریم- سبب شده بود که فعالین صنفی هر دو جناح سیاسی فراموش نکنند که هر دوی آن‌ها به جامعه‌ی پزشکی تعلق دارند و نباید مصالح صنف را هزینه‌ی مبارزات سیاسی خود سازند. (بیشتر…)

بیماری‌های‌ درمان! (۳)/ دکتر شهرام آروین

۵06s– بی‌تناسبی عرضه و تقاضا در آموزش، جذب و اشتغال پزشک عمومی، متخصص و فوق متخصص
به‌دلیل عدم تبیین جایگاه سطوح پزشک عمومی، متخصص و فوق متخصص که آن هم ناشی از محاسبه‌ی بدون ژرف‌نگری و مقطعی مسوولان مربوطه و نیز خلا یا ضعف نهادهای صنفی و رسانه‌ای است، تناسبی بین نیازهای پزشکی جامعه و سطوح و رشته‌های گوناگون پزشکی وجود ندارد. این بدان معنی‌ است که اگر نظام درمان از طریق اجرای طرح پزشک خانواده و ارجاع سامان یابد، به‌دلیل تغییر الگوی بازتوزیع بیماران و اقتصاد وابسته به بیماران مراکز درمانی خصوصی و دولتی، جمع کثیری از پزشکان به‌ویژه در بخش خصوصی دچار بحران اشتغال می‌شوند، مگر این‌که به موازات آن راه‌کارهای اساسی در اصلاح اقتصاد مراکز درمانی از طریق اصلاح سیستم‌های پرداخت، نظام بیمه یا تشکیل سازمان‌های مراقبت از تندرستی (HMOs) اتخاذ شود. (بیشتر…)